Kaip mesti svorį vartojant metimazolą. Fresh articles

kaip mesti svorį vartojant metimazolą

Graveso ligos ir gydymo poveikis varfarino antikoaguliacijai Anotacija Bendrosios aplinkybės Hipertiroidizmas sukelia padidėjusį hipoprotrombineminį atsaką į varfarino antikoaguliaciją. Ankstesni tyrimai parodė, kad hipertiroidizmu sergantiems pacientams reikia mažesnio varfarino dozės, kad būtų pasiektas terapinis poveikis. Gydant hipertiroidizmą ir artėjant eutiroidizmui, pacientams gali prireikti didinti varfarino dozes, kad būtų palaikoma tinkama antikoaguliacija.

Mes apibūdiname skirtingą paciento reakciją į varfariną gydant Graveso ligą. Bylos pristatymas. Ji buvo pripažinta Graves liga ir atsiradusi prieširdžių virpėjimas.

kaip mesti svorį vartojant metimazolą

Kaip mesti svorį vartojant metimazolą pirminė insulto profilaktika vartojant varfariną; pacientui išsivystė ryškus supratoterapinis INR, greičiausiai dėl hipertiroidizmo. Pradėjus vartoti metimazolą, jos laisvas tiroksinas priartėjo prie eutirozės lygio ir INR tapo subterapinis. Nepaisant nuolat didėjančių varfarino dozių, keletą mėnesių ji išliko subterapinė. Iškart po skydliaukės radioabliacijos ir nutraukus metimazolo vartojimą paciento varfarino dozė ir INR stabilizavosi. Pacientai, sergantys hipertiroze, gydytojai turėtų tikėtis didesnio atsako į varfariną, todėl būtina atidžiai stebėti INR, kad būtų išvengta neigiamo poveikio.

Pacientams artėjant prie eutireozės tikėtina, kad nepakankamas antikoaguliacija nebus stebimas budriai, nebus stebimas INR ir didės varfarino dozės. Pagrindiniai faktai Daugybė vaistų ir ligų turi įtakos pacientų antikoaguliantų atsakui į varfariną [1, 2].

Skydliaukės funkcijos poveikis antikoaguliantams daugelį metų buvo tiriamųjų tema. Nors skydliaukės funkcija gali turėti įtakos daugelio vaistų dispozicijai, jos poveikis varfarino veiklai yra išskirtinis. Todėl pacientus, kuriems yra skydliaukės funkcijos sutrikimas, reikia atidžiai stebėti vartojant varfariną.

Hipotireozė yra susijusi su sumažėjusiu atsaku į varfariną, greičiausiai dėl sumažėjusio vitamino K priklausomų krešėjimo faktorių katabolizmo.

Vieno atvejo ataskaitoje buvo aprašytas hipertiroidinis pacientas, gydomas radioaktyviuoju jodu. Vėliau šis pacientas po dvejų metų buvo paguldytas į ligoninę, sergant hipotiroze ir plaučių embolija, kuriam prireikė 27, 5 mg varfarino kasdien, kad būtų palaikomas terapinis diapazonas.

Varfarino dozė buvo sumažinta iki 10 mg, kai ji pasiekė eutiroidizmą [3].

kaip mesti svorį vartojant metimazolą

Kiti panašūs atvejai parodė padidėjusį varfarino dozavimo poreikį antikoaguliantams, kai yra hipotireozė, sumažėjus dozavimui, kai pasiekiama normali skydliaukės funkcija [4].

Įrodyta, kad hipertireozė padidina jautrumą varfarino hipoprotrombineminiam poveikiui, todėl norint gydyti reikia mažesnių vaistų dozių [5, 6]. Antikoaguliacinis poveikis varfarinu sumažina šių krešėjimo faktorių karboksilinimąsi, dėl kurio sumažėja jų krešėjimo aktyvumas.

kaip mesti svorį vartojant metimazolą

Kai hipertiroidizmas pacientas yra antikoaguliuotas varfarinu, vitamino K priklausomas krešėjimo faktoriaus gamyba mažėja, o krešėjimo faktorių katabolizmas didėja. Šis bendras turimų krešėjimo faktorių sumažėjimas lemia padidėjusį jautrumą varfarinui pacientams, sergantiems hipertiroze [8].

Ataskaitos rodo, kad reikia mažesnių varfarino dozių, kai pacientas yra hipertiroidinės būklės; pradėjus skydliaukės hormonų kiekį mažinantį gydymą ir artėjant eutireoidinio hormono lygiui, gali prireikti didesnių varfarino dozių, kad būtų palaikomas terapinis tarptautinis normalizuotas santykis INR [4, 9—12].

Nepaisant keleto pranešimų apie skydliaukės funkcijos sutrikimo įtaką reakcijai į varfariną, ši vaistų ir ligos sąveika lengvai nepastebima, todėl pacientui padidėja blogų rezultatų rizika.

1. Pagrindiniai faktai

Pacientai taip pat dažnai neteisingai pataria, kad nutukę liekni stabilizuoti jų antikoaguliacinį gydymą lemia varfarino ir antitiroidinio agento ar skydliaukės papildų sąveika tarp vaistų, kai tikroji priežastis yra nekontroliuojama skydliaukės liga.

Šis atvejis apibūdina kintamą paciento reakciją į varfariną gydant antitiroidinį farmakologinį gydymą ir radioaktyviojo jodo abliaciją dėl Graves'o ligos.

Mūsų žiniomis, jokiu kitu iki šiol paskelbtu atveju nėra taip išsamiai aprašytas medikamentinio gydymo ir radioaktyviojo jodo abliacijos gydymo Graves liga poveikis varfarino antikoaguliacijai. Ji taip pat atkreipė dėmesį į 2 dienų istoriją apie naują dvišalę apatinių galūnių edemą, laipsnišką svorio kritimą ir generalizuotą. Šiuos simptomus ji patyrė maždaug kaip mesti svorį vartojant metimazolą mėnesius.

Be to, pirminio pranešimo metu ji skundėsi širdies plakimu ir lengva sinusine tachikardija laipsnis. Chirurginė istorija turėjo reikšmingą gimdos kaklelio vėžio būklę po histerektomijos prieš 2 metus. Ji neigė vartojusi vaistus ar bet kokias papildomas medicinines diagnozes.

Tabako vartojimo socialinė istorija buvo reikšminga, nors ji teigė, kad mesti rūkyti trimis savaitėmis anksčiau. Šeimos istorija buvo reikšminga dviem seserims, vienai broliui ir tėvui, sergantiems Graveso liga.

Kepenų funkcijos tyrimai ir kreatinino kiekis serume buvo normalūs. Taip pat buvo gautas pradinis INR 1 lentelė. Stacionarinis varfarino atsakas hipertiroidinės audros metu. Pacientas buvo priimtas ir jam buvo duota viena mg aspirino ir 40 mEq kalio chlorido dozė. Vėliau Graveso liga buvo patvirtinta radioaktyviojo jodo įsisavinimu ir skydliaukės skenavimu, kuris parodė žymiai padidėjusį uCi I kiekį 24 val. Ultragarsinis galvos ir kaklo minkštųjų audinių tyrimas parodė difuzinį skydliaukės padidėjimą dešinėje skiltyje, kurios matmenys buvo 6 × 3 × 2, 5 cm, o kairiajame - 6, 3 × 3 × 2, 4 cm.

Nebuvo matoma jokia atskira masė ir padidėjo kraujotaka.

kaip mesti svorį vartojant metimazolą

Jai buvo diagnozuota Graveso liga su nematomu, apčiuopiamu goiteriu. Nebuvo aišku, ar AF liga buvo anksčiau buvusi, ar tik dėl Graves'o ligos.

Dėl nežinomo šio nereguliaraus ritmo trukmės ir jauno paciento amžiaus, neturinčio lygiagrečių ligos būsenų ar vaistų, stacionarinė medicinos komanda nusprendė pradėti varfarino terapiją, kol jos hipertiroidizmas bus suvaldytas ir visos širdies problemos nebus pašalintos.

INR padidėjimas 0, 2—0, 3 per dieną varfarino vartojimo metu yra laikomas tinkamu pokyčiu ligoninės aplinkoje [13]. Nuo 2 dienos iki 5 dienos paciento INR padidėjo 0, 6 per dieną, tai galima paaiškinti hipertiroidine būkle, nes nebuvo kitų žinomų prisidedančių veiksnių. Darant prielaidą, kad INR padidės nuo 0, 2 iki 0, 3 per dieną, paciento, neturinčio skydliaukės sutrikimo, INR 5 dieną būtų įvertintas kaip didžiausias 2, Po vienos savaitės stacionaro buvimo pacientas buvo išleistas vartojant 5 mg varfarino per parą, 12, 5 mg metoprololio du kartus per parą ir 5 mg benazeprilio per parą.

Ligoninėje hipertiroidizmo gydymui pacientas nebuvo pradėtas jokiais vaistais. Išleidus iš ligoninės, buvo skiriama 10 mg metimazolio per parą, tačiau pacientas buvo išleistas neišrašius recepto. Be to, pacientui išėjus iš ligoninės buvo pranešta apie supratiterapinį INR rezultatą 4.

Kitą dieną ir vėl praėjus penkioms dienoms po išrašymo iš ligoninės pacientei buvo numatytos INR stebėjimo konsultacijos jos pirminės priežiūros kabinete, tačiau jis neatvyko į šias paskyras.

Padidėjęs TSH - didelio TSH, susijusių ligų ir gydymo taktikos priežastys

Ji teigė nesuprantanti šių vizitų svarbos. Praėjus septynioms dienoms po iškrovos ji grįžo sekti pirminės sveikatos priežiūros įstaigoje.

Motyvacija judėti. Kaip lengvai numesti svorio?

Ji nepranešė apie kraujavimo požymius ar simptomus. Vitaminas K nebuvo skiriamas, nes pacientas neturėjo jokių kraujavimo požymių ir simptomų. Varfarino terapija buvo atnaujinta po 1 mg per parą. Dėl perdėto paciento atsako į varfariną, anemijos ir hipertiroidinės būklės varfarinas buvo kaip mesti svorį vartojant metimazolą konservatyviai, todėl pacientui buvo rekomenduota dažnai sekti jos pirminės priežiūros antikoaguliacinės klinikos gydymą.

Pacientei buvo patarta dėl vitamino K turinčio maisto poveikio mažinant INR, nes ji teigė, kad prieš šį pirminį ambulatorinį vizitą nežinojo šios informacijos. Šio apsilankymo dieną ji pradėjo vartoti po 10 mg metimazolo 2 lentelė. Ambulatorinis varfarino atsakas pridedant metimazolą.

Skydliaukę stimuliuojančio hormono norma

Vėliau ji grįžo sekti paskui keturias dienas. Pasiteiravus, ar ji vartoja varfariną ir metimazolą, ji paaiškino, kad vietinės vaistinės vaistininkas ją informavo, kad varfarinas reaguoja su metimazolu. Vėliau paciento šeimos nariai patarė jai nevartoti varfarino. Pirminės sveikatos priežiūros klinikoje jos antikoaguliantą administruojanti vaistininkė paaiškino, kad jai reikia vartoti abu vaistus. Pacientei buvo pranešta, kad metimazolas gydo jos Graves'o ligą ir kad šios ligos statusas turės įtakos jos atsakui į gydymą varfarinu.

Buvo paskirtas mg geležies sulfato tris kartus per parą. Pacientas dalyvavo keliuose stebėjimo vizituose per kitus keturis mėnesius. Per tą laiką jos laisvojo T 4 lygis sumažėjo iki eutireoidinio lygio.

kaip mesti svorį vartojant metimazolą

Jos svoris padidėjo 14 svarų. Jos INR beveik po kiekvieno apsilankymo buvo pooperacinis, nepaisant didėjančių varfarino dozių 2 lentelė. Po keturių mėnesių gydymo metimazoliu paciento endokrinologas paskyrė atlikti radioaktyvaus jodo kaip mesti svorį vartojant metimazolą. Kelias dienas prieš INR testą ji patyrė vieną epistazės epizodą, trunkantį 4 minutes, tačiau sugebėjo sustabdyti kraujavimą. Ji taip pat pranešė apie šiek tiek mažesnį vitamino K suvartojimą dėl sumažėjusio maisto suvartojimo.

Jai buvo patarta palaikyti pastovų vitamino K vartojimą ir sumažinti jos dozę nuo 42, 5 mg per savaitę iki 40 mg per savaitę. Pacientas nemažino dozės, bet toliau vartojo 42, 5 mg per savaitę dozę.

Nutraukus metimazolo vartojimą ir pašalinus skydliaukę, pacientui prireikė tik 1 dozės koregavimo, norint atlikti supratiterapinį INR 3 lentelė.

  • Kokie yra varfarino naudojimo būdai?
  • Kas atsitinka, kai nenorite vartoti skydliaukės?
  • VARFARINAS: NAUDOJIMO BŪDAI, ŠALUTINIAI ĮSPŪDŽIAI, NAUDOJIMAS / DOZĖS - HEALTHS
  • Daugumai kačių gerai sekasi methimazolas, vaistas, vartojamas hipertiroidizmui gydyti.

Pacientė apibūdino protarpinį savo levotiroksino terapijos laikymąsi. Endokrinologas nusprendė nutraukti levotiroksino vartojimą remdamasis laboratorinėmis vertėmis, rodančiomis sumažėjusią TSH ir normalią iki padidėjusią laisvojo T4 koncentraciją serume 4 lentelėrodančia hipertiroidinės būklės sukėlimą skiriant levotiroksiną.

Nepaisant to, pacientui nereikėjo koreguoti varfarino dozės ir per tą laiką jis turėjo tik vieną subterapinį INR. Nutraukus levotiroksino vartojimą, jos PCP ir kardiologo kabinetuose atliktos elektrokardiogramos rodė normalų sinuso ritmą.

Dėl paciento simptomų, išnykusių dėl gydymo, ir normalių EKG rezultatų, varfarino terapija buvo nutraukta. Ambulatorinio varfarino atsako būklė po skydliaukės radioaktyvaus jodo abliacijos ir nutraukus metimazolo vartojimą. Atsakas Aš nebegaliu numesti riebalų varfariną pradėjus levotiroksiną.

Taip pat perskaitykite